Category Archives: vegan

Grøn glæde – gratis vegansk kogebog

Udtræk fra bogen: “De røde bøffer er i mange hjem skiftet ud med røde bønner. Vegetarbrunch, grøntsagslasagne og kikærteburger er blevet mere almindelige retter på menukortet.

Denne tendens skyldes, at flere og flere har  fået appetit for den vegetariske kogekunst, og man kunne måske ligefrem tale om en bølge af grøntsager, sundhed og dyreetik, som strømmer ind over landet. Dette er en bølge, som vi gerne vil være en del af og give et beskedent bidrag til, i form af denne lille vegetariske opskriftsamling, Grøn Glæde.

Maden i denne bog er rig på smag og lavet af friske råvarer. Men det er også mad, som lever op til de officielle kostanbefalinger. Så glem alt om den underernærede blege vegetar, som lever af udkogt blomkål, for denne samling opskrifter er dedikeret til dine smagsløg og din sundhed.

Link med gratis PDF udgave af bogen “Grøn Glæde“.

Bogen får mine varmeste anbefalinger, da den er meget nem at læse og forstå, relevante opskrifter og selvfølgelig med vegansk tilgang 😀

Den bedste tale du nogensinde vil høre

Store ord for en YouTube video, men ikke desto mindre var netop denne video med til kickstarte min interesse for min ernæring, og specielt muligheden for at leve udelukkende af plantemad.

Jeg har ikke undersøgt postulater fremsagt i filmen, og selvom der til tider fremvises ældre billeder og film, bla fra USA, så kræver det ikke megen søgning blandt danske medier, for at finde lignende og nutidige eksempler. Desværre. Continue reading

Vegansk glutenfrit rugbrød

Har modtaget følgende opskrift på et vegansk glutenfrit rugbrød. Har ikke prøvet at bage det selv, endnu.

Blend ca. 7 brune økologiske abrikoser sammen med ca. 4-6 gulerødder eller rødbeder.

Bland følgende i en skål med abrikoserne og gulerødderne/rødbeder:

  • 250g boghvedemel
  • 125g hirseflager/risflager
  • 100g hørfrø
  • 100g solsikkekerner
  • 100g græskarkerner
  • 125g maizena uden gluten/majsmel
  • 200-250g rugmel/boghvedeflager/majsmel/græskarblandingsmel
  • Evt salt (½ teskefuld) og/eller andre krydderier som fx timian, rosmarin, salvie

Bland herefter ca. 4-7 dl vand i og rør til konsistensen er fast og klæbrig.

Hæl dejen i en form og bag den ved 175g i ca. 1 time – gerne med bagepapir over formen.