Vegansk glutenfrit rugbrød

Har modtaget følgende opskrift på et vegansk glutenfrit rugbrød. Har ikke prøvet at bage det selv, endnu.

Blend ca. 7 brune økologiske abrikoser sammen med ca. 4-6 gulerødder eller rødbeder.

Bland følgende i en skål med abrikoserne og gulerødderne/rødbeder:

  • 250g boghvedemel
  • 125g hirseflager/risflager
  • 100g hørfrø
  • 100g solsikkekerner
  • 100g græskarkerner
  • 125g maizena uden gluten/majsmel
  • 200-250g rugmel/boghvedeflager/majsmel/græskarblandingsmel
  • Evt salt (½ teskefuld) og/eller andre krydderier som fx timian, rosmarin, salvie

Bland herefter ca. 4-7 dl vand i og rør til konsistensen er fast og klæbrig.

Hæl dejen i en form og bag den ved 175g i ca. 1 time – gerne med bagepapir over formen.

Comments are closed.